14:00

Lohärads IF

Referat: Hammarby IF 97 U - Lohärads IF

Vi begav oss till Hallsta på långfredagen för match mot Bajen och det skulle bli en av våra svåraste matcher på flera år.
Vi lånade in tre st 97-or ifrån Rö för att få lite mer tyngd i laget eftersom vi visste att det skulle skilja 3 år i ålder då många Hammarby spelare var födda 96. Vi pratade före matchen om att vi skulle våga spela vårt spel samt att inte vika ner oss om det skulle gå emot i matchen, samt att detta var en chans att visa upp sig.

Första halvlek står vi upp mycket bra och vi har ett bra passningsspel när vi har bollen och försöker verkligen spela fotboll och stundtals så är vi lika bra som motståndarn. Det viktigaste är att vi inte drabbas av panik och bara slå avgörande bollar utan vi försöker verkligen spela oss fram till målchanser. Vi ligger under med 2-6 i halvlek och laget ska vara väldigt nöjd med prestationen och vi ledare stormtrivs av det vi ser på planen.
Våra målgörare i första är Robin efter fint förarbete av Emil samt Kalle efter en frispark av Berga.
Bajens mål är fem omställningar där vi inte är vana att det går så fort när man tappar boll på fel ställe på planen och de är verkligen duktiga att utnyttja detta. Passningar som sitter på foten och en första touch som gör att de tar tillvara på dessa chanser och där har vi mycket att lära hur en omställning ska gå till samt bli mer kvicktänkta. Deras 6e mål är ett snyggt spel igenom med hög kvalité.

Vi pratar i halvlek om att försöka fortsätta att spela vårt spel när vi har bollen och att få stopp på deras innermittfältare som ligger bakom mycket av deras spel. Vi sätter Erik på att bevaka deras nr åtta för att bromsa upp deras snabba anfall.

Andra halvlek Vi skapar tillräckligt med chanser i andra för att göra några mål till men det blir bara ett av Anton efter pass av Hepp, Ju längre halvleken pågår så tar Bajen över mer och mer och vi får jobba mycket utan boll och de skapar en hel del chanser men gör bara två och slutresultat blir 3-8.

Summering Jag tycker att vi står upp väldigt bra med tanke på vilket motstånd vi möter samt att vi verkligen är bra när vi har bollen och tar vi lärdom av deras omställningar, som var nyttigt för oss hur fort det kan gå, så vi vet vad som krävs nästa gång.